Allegrini

Allegrini er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin.

Single Vineyards
Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene. La Poja er en liten parsell på toppen av La Grola (se bildet) og den er på kun 2,65 hektar. Vinmarken vender sørøst og har kalkholdig jordsmonn. Beliggende på toppen av La Grola i Valpolicella Classico, 320 m.o.h., er dette trolig den aller beste vinmarken i Valpolicella. Druene får optimale modningsforhold og det er her Corvina-druens potensial virkelig kommer til sin rett. Da La Poja første gang ble produsert (årgang 1983) var det den første endruevinen fra Valpolicella. Årlig produksjon er på ca. 14.000 flasker.
La Grola er på 33 hektar og snittalder på vinstokkene er 25 år. Årlig produksjon er på ca. 250.000 flasker.
Palazzo della Torre er en enkeltvinmark som omkranser Allegrinis Villa della Torre i Fumane di Valpolicella. Der har de drøye 40 hektar med vinmark og noen av vinrankene er plantet så tidlig som 1962. Jordsmonnet er variert, men består hovedsakelig av leire og kalk.
Deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker områdets tradisjonelle vinstiler.

Historie og kvalitet
Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder, midt i hjertet av Valpolicella Classico.
I dag ledes familieprodusenten av søsknene Marilisa og Franco Allegrini (6. generasjon) og de eier mer enn 100 HA med vinmark i Valpolicella. Franco er vinmaker mens Marilisa har ansvaret for markedsføring og PR. Med sitt fokus på kvalitet fortsetter de å fascinere vinverdenen med sine elegante og originale viner. Det var imidlertid deres far, Giovanni Allegrini, som startet kvalitetslinjen sammen med ønologen Franceschetti på 1960-tallet. Vinene fra den tiden regnes for å være blant de aller beste fra Valpolicella.
Allegrini mottok den prestisjefylte utmerkelsen «Winery of the Year 2016» av Gambero Rosso.

Mer enn Allegrini
I tillegg til merkevaren Allegrini eier de også Corte Giara (Veneto) og to vingårder i Toscana; Poggio al Tesoro i Bolgheri og San Polo i Montalcino.
Corte Giara-serien ble opprettet for å tilfredsstille etterspørselen etter en mer lettdrikkelig vinstil; viner som er friske, aromatiske og behagelige, og som i tillegg er prisgunstige.
Corte Giara produserer de klassiske vinene fra området, fra Valpolicella, Ripasso og Amarone til Soave og Bardolino, i tillegg til endrueviner som Pinot Grigio, Chardonnay og Merlot. De lager også en utmerket Prosecco.

Toscana
Poggio al Tesoro er en del av Allegrini-familiens Toscana-satsning. Med bakgrunn i suksessen i Veneto ønsket Allegrini å eksportere husets kvalitetsprofil til et annet italiensk prestisjeområde, og valget falt naturligvis på Toscana. Bolgheri er underdistriktet for internasjonale druetyper og Poggio al Tesoro produserer spennende og unike viner stor personlighet. Poggio al Tesoro består av 70 hektar fordelt på fire vingårder; tre av dem ligger i Bolgheri og den fjerde i nærheten av Bibbona. Området er beskyttet av fjellene Castagneto Carducci i øst.
Poggio al Tesoro betyr «The Hill of Treasure».
San Polo i Montalcino ble overtatt av Allegrini i 2007, og deres viner siden da mottatt strålende omtaler fra vinpressen.
Montalcino er tradisjonelt det mest velrennomerte underdistriktet i Toscana og på vingården San Polo produserer de klassiske og elegante viner basert på Sangiovese. San Polo ligger nær landsbyen Sant’Antimo, rett sør for byen Montalcino, og vil om kort være sertifisert økologisk.

Link til Allegrinis viner finner du her
Link til Corte Giaras viner finner du her
Link til Poggio al Tesoros viner finner du her
Link til San Polos viner finner du her

 

 

 

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.