Cuvée Christer Berens Côtes de Gascogne BiB

Christer Berens lanserer nå en deilig og fruktig hvitvin fra Gascogne i praktisk bag-in-box  på Vinmonopolets testutvalg – Cuvée Christer Berens Côtes de Gascogne BiB.

  • Jeg har lenge lett etter et vinhus sørvest i Frankrike, og da jeg omsider traff Philippe Fezas, som jeg mener er en av Gascognes aller beste vinmakere, var jeg ikke i tvil om hvor jeg skulle blande min nye vin, sier Christer Berens.

Philippe Fezas lager viner med et rent druepreg, som tydelig gjenspeiler Gascogne-området. Druene er kun fra hans vinmarker som vokser i et hvitt, kalksteinholdig jordsmonn.

Christer har valgt å blande en vin med hovedvekt av Sauvignon Blanc iblandet litt lokale druer for å gi en vin med en nyansert og appetittvekkende karakter.

Vinen har en klar gul farge, en aromatisk duft med innslag av eple, sitrus og stikkelsbær, diskret mineralpreg. Den har en fruktig smak med innslag av eple og sitrus.

Cuvée Christer Berens Côtes de Gascogne BiB passer utmerket som aperitiff, til skalldyr, og fiskeretter som for eksempel dampet laks med grønn asparges.

Vareinformasjon:

Volum: 3 liter

Årgang: 2016

Druetyper: 75% Sauvignon Blanc, 25% Gros Manseng

Analyse: Alkohol: 11,5 % – Sukker: 5,5 g/l – Syre: 4,8 g/l

Pris på Vinmonopolet: 400,00

Varenummer: 7007206

Sortiment: Testutvalg

Om Cuvée Christer Berens

Cuvée Christer Berens er en vinserie laget av vinkjenneren Christer Berens. Christer finner frem til litt ukjente vinområder hvor det lages vin av høy kvalitet til en rimelig pris. Han blander sine viner for at de skal kunne nytes på egen hånd, men også til mat. Christer har alltid vært opptatt av at god vin skal være for alle.

Christer er utdannet vinkelner, og har jobbet både som dette og restaurantsjef i tillegg til å ha skrevet en rekke vin- og matbøker.

Her kan du lese mer om Christers viner

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.