Symington Family Estates

Portugal/Douro é Porto

Symington Family Estates eies og drives av de fem familiemedlemmene Dominic, Paul, John, Charles og Rupert Symington, som er fjerde generasjon Symington innen portvinsindustrien. Flere av deres barn har de senere årene tatt aktiv del i driften, så femte generasjon er i ferd med å overta ansvaret for denne historiske vinprodusenten.
Symington Family Estates eier en rekke av de aller mest anerkjente portvinsprodusentene; Graham's, Dow's, Warre's, Cockburn's, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. De eier 2.230 hektar i Douro-dalen hvorav 1.024 hektar er beplantet med vinranker. Dette fordeler seg på 26 Quintaer (eiendommer) og de aller fleste ligger i Douro Superior eller Cima Corgo, som er de to beste underregionene i Douro. Gjennomsnittlig alder på vinrankene er drøye 20 år, og de har også noen som er mellom 60 og 80 år gamle. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres.

De innehar også den største organiske vinmarken i Portugal på 136 hektar. I tillegg til druer fra sine egne vinmarker har de langtidskontrakter med nærmere 1.100 vinbønder. Symington Family Estates sysselsetter ca. 500 mennesker, fordelt på 350 i Vila Nova de Gaia (Porto) og 150 i Douro-dalen. De er den eneste portvinsprodusenten som fortsatt lager og vedlikeholder sine egne eikefat og tønner. Symington Family Estates er også engasjert i veldedighet og hvert år donerer de en ambulanse til en landsby i Douro.

Sammen med Bruno Prats produserer Symington Family Estates den prisbelønte vinen Chryseia samt andrevinen Post Scriptum de Chryseia.

Symington Family Estates er medlem av Primum Familiae Vini, en sammenslutning av 12 legendariske vinfamilier fra Italia, Frankrike, Tyskland, Spania og Portugal.

Under International Wine & Spirit Competition 2013 ble de tildelt «Portuguese Wine Producer of The Year» Trophy.
Da Wine Spectator i november 2014 offentligjorde sin Top 100 for 2014, fant man Chryseia 2011 som tredje beste vin, mens Dow’s Vintage 2011 gikk helt til topps!
Certified B Corp.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.