Drikkenes verden

ALENTEJODÃOLISBOASETÚBALPORTO OG DOUROVINHO VERDEMADEIRA

Portugal

Portugal er best kjent for sin sterke, søte portvin og sine forfriskende hvite Vinho Verde viner, men dette gamle vinlandet har vært gjennom en rivende utvikling de siste tiårene – der noen til og med vil snakke om en reell renessanse for landets vinindustri.

Portugisisk vinhistorie kan spores tilbake til fønikerne omkring 1000 år f.Kr. Den moderne vinhistorien har imidlertid vært nært knyttet til produksjon av portvin og handel med England.

Portvin har imidlertid tapt enormt store markedsandeler i løpet av de siste 20 årene, og det har ført til at Portugal har blitt tvunget til å gjenoppfinne seg selv. Det har i flere år foregått en svært dynamisk og målrettet utvikling av de beste tørre viner rundt de mange regioner av landet. I dag produseres det mer rødvin enn portvin selv i portvinens høysete, Douro-regionen.

Det dyrkes druer og lages vin fra Madeira i sør til Vinho Verde i nord. Landets svært varierte geografiske forhold sammen med ulike druetyper, gir ekstremt variert vin. De dramatiske bratte vinmarkene der det dyrkes et stort antall av gamle lokale varianter, har et enormt potensiale for å lage kvalitetsviner. De mest kjente regioner foruten Douro er Vinho Verde, Madeira, Dão, Alentejo og Bairrada. Regionen Porto er den eldste beskyttet vinregionen i verden. Her har det vært handel og produksjon av vin siden 1750-tallet.

Distrikt i Portugal

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.