Drikkenes verden

DUBLIN

Irland

Whisky

Irland er muligens whiskyens vugge. Skottene protesterer på det heftigste og det er umulig å vite akkurat når den første destillasjonen av alkohol på de britiske øyer fant sted, men den første dokumenterte produksjonen av whiskey i Irland kan spores tilbake til 1405, nesten 90 år før den første dokumenterte produksjonen i Skottland. I tillegg har Irland verdens første lisensierte destilleri – Bushmills – i 1608.

Irsk Whisky lages oftere i continuous stills og destilleres gjerne tre ganger, men det er også produsenter som bruker pot stills. I 2014 var det kun 12 destillerier i Irland, mot over 100 i Skottland.

All irsk whiskey må inneholde minimum 40% alkohol, må være lagret på øya Irland (enten Irland eller Nord-Irland), i minimum tre år på fat som ikke overstiger 700 liter. Irsk Whiskey fra mer enn ett destilleri bruker betegneslen Blended Irsih Whiskey og andre betegnelser som «single pot still», «single malt» og «single grain» er også i bruk, men i motsetning til i Skottland er definisjonene av disse ikke nedfelt i lov.

Øl

Brygging av øl i Irland kan spores tilbake nesten 5 000 år til begynnelsen av Irsk jordbruks epoke.  Ølets evolusjon i Irland, som resten av Storbritannia, var drevet frem av munker, som ar eksperter på krydderurter, og ale var og er fremdeles den mest foretrukne stilen, og ofte det vi Nordmenn trekker paralleller til når vi snakker om øl og Storbritannia. Den industrielle revolusjonen, ønsket kommersialiseringen velkommen, og det var rundt 1750 Arthur Guinness startet opp et lite bryggeri, og skapte varemerket som folk flest kjenner ved Irsk Øl i dag.

Distrikt i Irland

Ingen distrikter i Irland

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.