Emilia-Romagna

Italia

I denne regionen er vinproduksjonen stor, og den er inndelt i en vestlig og en østlig del. I den vestlige delen Emilia foretrekker de musserende viner, mens de i østlige Romagna fortsatt satser på vanlige, «stille» viner. Blant de hvite druene fra Emilia finner vi Ortrugo, Pignoletto og Malvasia di Candia. De røde druene, med unntak av Barbera og Croatina, tilhører først og fremst den store Lambrusco-familien, som er produsentene av den berømte vinen med samme navn. Denne produseres hovedsakelig i en lett musserende «frizzante»-versjon. Barbera og Croatina er for øvrig brukt til produksjon av «Gutturnio». I Emilia regionen finner vi også to andre røde druer: Fortana og Ancellotta. Disse brukes ofte til fremstilling av Lambrusco-vin. I Romagna, hvor vinen som nevnt foretrekkes stille, finner vi den hvite druen Albana, og denne er den mest kjente fra området. Her finner vi også den hvite druen Trebbiano Romagnolo, samt Bombino Bianco, som kalles «Pagadebit». Sangiovese er den viktigste røde druen i regionen, etterfulgt av Cagnina, som i Romagna er mest kjent under druenavnet Terrano.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.