Trentino-Alto Adige

Italia

I alpene, på grensen til Østerrike, ligger regionen Trentino-Alto Adige som absolutt er blant de mest interessante i Italia når det gjelder kvalitet og variasjon.

I øvre del av Adige finnes det knapt noen opprinnelige italienske druer, men de som finnes er fortreffelige og meget uttrykksfulle.
Blant hvite druene er det Gewürztraminer, Silvaner, Müller Thurgau, Riesling, Kerner, Veltliner, Sauvignon Bianco, Moscato Giallo og Pinot Bianco.
Blant de røde druene finnes Pinot Nero som i denne regionen gir viner av meget høyt nivå, den lokale røde Lagrein, som gir noen flotte og meget interessante viner som Schiava Grossa og Schiava Gentile.
Av Moscato Rosa, en spesiell drue som dyrkes her, produseres en ekstraordinær dessertvin ved samme navn og som har klare hint av rose parfyme på nesen.
I Trentino, beliggende sør for Alto Adige, produseres både meget gode hvite og røde viner. Blant de hvite finner vi bl.a. Traminer, Gewürztraminer, Riesling, Kerner, Pinot Bianco og ikke minst Nosiola, – en interessant drue som det lages en meget elegant Vinsanto av.
Av de røde druene finnes de fleste «internasjonale», men også Teroldego og Marzemino; en drue som visstnok ble spesielt verdsatt av Wolfgang Amadeus Mozart.
Det produseres også musserende vin på den klassiske metoden i Trentino. Druene som benyttes til dette er: Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero og Pinot Meunier.

Produkter fra Trentino-Alto Adige

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.