30 minuter 2 personer
Jordbærsalat med sitrongress vinaigrette og blomster
Bruk en morter og pistill for å knuse sitrongresset til en fin pasta.
Pisk inn olje, sitronjuice, sukker og fløte til sukkeret er oppløst og alt er emulgert.
Drypp 2 ts av vinaigretten over jordbærene og fennikelkvastene og fordel dette på to tallerkener.
Dekorer med roseblader og andre kronblader.
Drypp resten av vinaigretten over og strø yuzu pulveret over.
Prøv en Brachetto eller en Late Harvest fra Ungarn, Tyskland eller Chile.
350 g jordbær, skåret i 4
2 ts friske fennikel-kvaster
6 roseblader (usprøytet)
Et par klyper andre spiselige blomster (kronblader)
½ ts yuzu pulver (av japansk sitrusfrukt, fås i asiatisk butikker)
Sitrongress vinaigrette
½ sitrongress-stilk delt i 2 cm biter
3 ss Extra Virgin olivenolje
Saften av en ½ sitron
½ ts sukker
1 ts fløte