Louis Moreau

Frankrike/Burgund

Louis Finn Moreau er halvt norsk og 6. generasjon i Moreau-familien. Han studerte ønologi og jordbruk ved Fresno State University i California og jobbet for flere vinhus rundt om i verden før han kom tilbake til Burgund og tok over ansvaret i familiefirmaet. Sammen med kona Anne driver han det tradisjonsrike vinhuset som har historie tilbake til 1814 i Chablis.
Moreau eier fem parseller i Grand Cru-vinmarkene, deriblant monopolvinmarken Grand Cru Clos des Hospices som ble kjøpt av familien i 1904. I tillegg har man parseller i Grand Cru-vinmarkene Les Clos, Valmur, Vaudésir og Blanchot.
Bakgrunnen for det, for franskmenn, noe uvante mellomnavnet Finn, har sin naturlige forklaring: Louis Finn Moreau er halvt norsk! Moren var nemlig fra Tønsberg, og mellomnavnet er etter bestefaren Finn Karlsen.
Louis Finn Moreau kom inn i familiebedriften i 1994, etter åtte års vinstudier og jobbing ved forskjellige vinhus i California. Og satte raskt sitt personlige preg på Moreau-vinene. Blant annet gjennom å sørge for økologisk sertifisering av produksjonen.
Louis Finn Moreau sverger til den rene, slanke Chablis-stilen, med respekt for terroir (jordsmonn, klima, druetypen etc), og lager viner uten bruk av for mye eik. Hans Petit Chablis er sylslank og leskende, så øker kompleksiteten og fylden gjennom Chablis og Premier Cru til Grand Cru-vinene.
Domaine Louis Moreau lager tolv forskjellige Chablis-varianter; en Petit Chablis, tre kommune-Chablis, tre Premier Cru (Les Forneaux, Vaillons og Valignot) samt altså hele fem Grand Cru-viner.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.