Cortese

Italia/Sicilia

Azienda Agricola Cortese er lokalisert i Vittoria på Sicilia. Da ekteparet Marina og Stefano Girelli tok over vinmarkene i 2016, var vinrankene i en forferdelig tilstand, de hadde vært misligholdt i over ti år. Den første tanken var å replante vingården i sin helhet, men siden det bare var noen få uker til innhøstingen, ble det bestemt å gjøre noe øyeblikkelig vedlikeholdsarbeid i vingården.
Etterhvert som de ble kjent med eiendommen, forstod de at disse gamle vinmarkene hadde noen helt unike kloner og at de modne druene virkelig var helt enestående, til tross for vinmarkens tilstand. Så etter noen ukers intens aktivitet, ble innhøstingen startet tredje uken i august 2016.
Med dette utgangspunktet ønsker ekteparet å produsere viner så naturlig som mulig med økologiske druer, og lage typeriktige kvalitetsviner etter gamle sicilianske tradisjoner. Med tradisjon som inspirasjon har de tatt i bruk gamle vinfremstillingsteknikker som gjæring i terrakotta, noe som muliggjør skallkontakt i særdeles lang tid. De praktiserer også gjæring i åpne fat, som betyr at de kan lage små produksjoner av gangen - en slags mikrofermentering.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.