Christer Berens

N/A/N/A

Navnet Christer Berens er synonymt med vin. Berens er kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard. Han har også skrevet flere vin – og matbøker og kjent fra TV2s «God Morgen, Norge» og P4s «Nytelsesfredag». Han holder også vinkurs og foredrag, og turnerer land og strand for å bidra til å gi flere smaksopplevelser med mat og vin.

Christer har alltid vært opptatt av at god vin skal være for alle, og utviklet derfor vinserien Cuvée Christer Berens i år 2000. Den har blitt en stor suksess, med viner fra Alsace, Ribera del Duero, Abruzzo, Puglia og Languedoc. Serien inneholder for øyeblikket viner fra Italia og Frankrike. Christer blander vinene i samarbeid med anerkjente vinmakere i Europa, men setter alltid sitt personlige preg på vinene uten at de mister sitt lokale særpreg.
Berens er opprinnelig fra Bollebygd utenfor Gøteborg, og dette ser man i seriens logo som er tydelig inspirert av Bollebygds kommunevåpen.

En Cuvée Christer Berens blir til!
Når Berens bestemmer seg for å lage en ny vin i Cuvée Christer Berens serien er valg av vinprodusent sentralt. Det er viktig at han liker hele deres vinfilosofi, ikke bare vinene de produserer. Samtidig må han ha ideer om hvordan han kan tilpasse vinsmaken til sine preferanser og vindrikkernes smak her i Norden slik at vinen kan bli en ny folkefavoritt!

Blanding
All vin som det står Cuvée Christer Berens på, har Berens selv vært med på å blande. Blandingen gjøres sammen med den som er ansvarlig for vinproduksjonen på gården. Som regel skjer dette i januar når all vinen ligger på stålfat. Dette for å sikre seg et så bredt utvalg som mulig.
Filosofi
Berens filosofi når han skal blande vin til Cuvée Christer Berens er å tilpasse vinen til nordiske smaker uten at den mister sitt særpreg. Når Berens for eksempel blander rødvin i Italia, prøver han å skape en fyldigere og mer generøs smak enn det som er typisk for Italia.

Smak
Berens mål er å alltid blande viner med finesse og personliget, som samtidig passer bra sammen med mat. Han er opptatt av at riktig kombinasjon av mat og vin kan bringe frem det beste i hverandre. Derfor er det viktig for han at ettersmaken på vinen skal være riktig. Berens forsøker å skape en fruktig og ren ettersmak som gjør det lettere å kombinere vinen med mat, for å få til dette har han valgt å ikke la noen av vinene sine gjennomgå lagring på eikefat.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.