Digitalt vinkurs med Christer Berens: En reise til Alsace

Velkommen til digitalt vinkurs 15. april!

Alsace er Frankrikes tørreste vinområde og har Tyskland som nærmeste nabo. Her lages det friske, smaksrike hvitviner med og uten sødme.

Det sies at i Alsace lages det tysk vin på fransk måte, og det stemmer nok ganske bra. Det henger sammen med druene som brukes, men også med områdets historie og plassering. Elven Rhinen danner grensen mellom sørvestre del av Tyskland og nordøstre del av Frankrike. Her er vi langt fra både Atlanterhavet og Middelhavet.

Christer Berens vil lære deg om Riesling og Gewurztraminer, og maten vinene passer til. Anne Trimbach, 13. generasjon fra kvalitetsprodusenten F.E. Trimbach, vil også «stikke innom» kurset.

Trimbachs filosofi er renhet, fruktighet og konsentrasjon. De er kompromissløse når det gjelder stilen på vinene; alltid tørre og stramme med mineralitet, og uten bruk av eik. Trimbach produserer årlig omlag 1 million flasker og Norge er deres fjerde største eksportmarked.

Vi gjennomgår to ulike viner under kurset, som forhåpentligvis bidrar til å gjøre deg til en bedre vinsmaker.

Christer Berens er en svensk-norsk vinkelner med lidenskap for mat & vin. Han har blitt kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har erfaring fra restauranter som Bagatelle, Le Canard og Bølgen & Moi. Han har gitt ut flere mat- og vinbøker, han er en profilert kursholder, og er for mange kjent fra Nytelsesfredag i P4 og som vinekspert i TV2.

Kurset passer for vininteresserte nybegynnere og viderekomne.

Tid: Torsdag 15. april kl. 19:00. Kurset varer i ca. 45 minutter.

Vinliste vil bli sendt ut etter påmelding (du handler selv inn vin).

Kurset vil forgå via Microsoft Teams. Dette lastes enkelt ned, både på PC og som app på telefonen. Lenke til vinkurset blir tilsendt.

Påmelding til: vegard@stenblom.no

NB: 18 års aldersgrense.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.