Historien om Fontanafredda

I hjertet av Piemonte, blant Langhe-åsene, finner vi Fontanafredda. Her kan du lese historien om Fontanafredda

Historien om Fontanafredda startet i 1858 da kong Vittorio Emmanuele II, det samlede Italias første konge, kjøpte et stykke land på 58 hektar i Serralunga d’Alba. På eiendommen lå en vannkilde, eller en «kald kilde», som på italiensk blir Fontana Fredda. Kongen benyttet Fontanafredda som sitt jaktslott. Og gav det bort til sin elskerinne, Rosa Vercellana, datter av en av kongens korpsledere. Rosa ble snart adlet til grevinne av Mirafiore og Fontanafredda. Deres førstefødte, grev Emanuele Alberto av Mirafiore og Fontanafredda hadde en stor lidenskap for vinmaking og jordbruk. Det var han som besluttet at landområdet rundt Fontanafredda skulle dyrkes om til vinmark i 1878. Takket være grevens iver og fremsynthet vokste vineriet og dets anerkjennelse for kvalitetsbevisst moderne vinmaking raskt.  Greven selv ble ansett som en viktig internasjonal promotør av Barolo.

Historien om Fontanafredda

Historien om Fontanafredda

Piemonte:

Fontanafredda eiendommen består i dag av 122 hektar, hvorav rundt 90 er plantet vinmark. Vineriet har lenge vært ansett som en bra produsent, men de siste 10-15 årene har de virkelig fått rykte på seg for topp kvalitet. Spesielt for sine Baroloer. Stilen er fortsatt moderne og hjernen bak vinene, siden 1999, er hovedvinmaker Danilo Drocco. Danilo har lang erfaring fra andre Piemonte vinerier, blant annet Prunotto, og har vært hos Fontanafredda siden 1996. Den første årgangen han satte sin signatur på var 1998. En årgang som ikke er kjent som en toppårgang i Barolo sammenliknet med 96, 97, 99 og 2000, men som Danilo fikk til bedre enn de fleste. Spesielt for enkelt vinmarken La Rosa, som sørget for at Fontanafredda fikk sin første virkelig store anerkjennelse i Gambero Rosso med Tre Bicchieri. 1998 drikker usedvanlig bra i dag.

Vinrankene til Fontanafredda ligger stort sett mellom 200 og 400 meter over havet i Serralunga d’Alba, Diana d’Alba, Barolo and Murisengo. Sammensetningen av det hovedsakelig kalkholdige jordsmonnet kan endre seg på få meter, ofte med opptil 50% sand og andre ganger bestående av mer leire.

For mer informasjon om Fonatanfredda om deres viner

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.