Valle Reale

Valle Reale er en vinprodusent fra Abruzzo i Italia. De produserer rødvin og hvitvin på druene Montepulciano og Trebbiano. I motsetning til de fleste produsentene i området ligger vinmarkene til Valle Reale i fjellene hvor klimaet er kjøligere. Produsenten er sertifisert økoligisk og har også noen biodynamiske viner.

Vinmarken i Abruzzos nasjonalpark.
På vestsiden av fjellkjedene Gran Sasso og nasjonalparken Massif, finner du en helt ekstraordinær dal med et helt unikt mikroklima. De varme vindene fra Adriaterhavet blir her stoppet av de høye fjellene, og skaper et landskap som gir plantene som lever her et helt spesielt uttrykk. Vinrankene i disse fjellene, lever etter en helt annen rytme enn de om holder til langs kysten. Landskapet er friskere og ukontaminert, påvirket av dets isolasjon og nasjonalparken som omgir de. Dyrelivet er rikt og man finner flere dyrearter, som man ikke finner noen andre steder i Italia. Vinrankene fra Valle Reale er en del av dette miljøet, der man finner de i bunnen av fjellsiden til Mount Sasso.
Undici misi de friddu e unu de frisco
«Elleve kalde måneder og en frisk»; dette er hvordan de lokale gjetere beskriver området. Den dramatiske forandringen mellom temperaturene om dag og natt, er noe man også kan garantere om sommeren. Friske vinder kommer på natten ned fra fjellene, og gir druene en sakte og fornøyelig modning prosess. Som igjen skaper viner med ekstraordinær kompleksitet, elegante aromaer og en lang livssyklus.
Valle Reale
Her produsere eier Leonardo Pizzolo sine viner på Montepulciano og Trebbiano. Av de hundretalls vinprodusenter som har adresse i Abruzzo er Leonardo nesten alene i å produsere vin i dette område. (totalt kun seks produsenter) All frukt høstes for hånd, og produseres etter tradisjonelle vinifikasjonsteknikker, der vinene ofte er spontangjæret med naturlig gjær. Alle viner er fra 2013 sertifisert økologisk eller biodynamisk.

Link til produsentens viner

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.