Bedre eksempel på norsk sesongmat enn fårikål, finnes neppe. Tradisjonelt drikker vi øl og akevitt til fårikål, men det finnes flere gode vinvalg. Selv om fårikål er en kjøttrett, gir hvitvin den mest harmoniske kombinasjonen.
Champagne funker til alt og det gjelder selvfølgelig også for fårikål. Champagne kan virke som et dyrt valg til en så enkel rett. Men det er gode grunner til at nettopp champagne passer veldig godt til fårikål: Velger du champagne smaker du både mat og vin. Kompleksiteten og nyansene i champagnen forsvinner ikke. Vinen har nok smakskonsentrasjon og masse syre som renser opp i munnen.
Hvitvin er også et godt valg.
Riesling av topp kvalitet er et annet eksempel på vin som går veldig bra til fårikål. Dette er viner som har friskhet og aroma nok til fårikål.
Chenin blanc fra Sør-Afrika, med preg av modne druer og lagring på berme, kan også brukes til fårikål. Her er det nok smak og ikke for mye tropisk fruktighet som vil krasje med smakene i maten.
Selvfølgelig finnes det flere alternativer, men dette er våre favoritter.
Les mer om våre Champagner her
og