Vin til Grillmat

Sommeren er her og det er liten tvil om dette betyr høysesong for grilling. Lange late kvelder med familie og venner hjemme, på hytta eller i parken.

I løpet av sommeren slenges gjerne alt fra ­pølser og hamburgere til fisk, fugl og oksekjøtt på grillen. For en bra kombinasjon med vin er det lurt å holde seg til så rene og gode råvarer som mulig. Råvaren og tilbehøret er med på å bestemme hvilken vin du bør velge. Vi skal prøve å komme med noen tips til valg av vin. Skal du grille kjøtt trenger du en robust rødvin. Grillet kjøtt byr på kraftige smaker som trenger viner med god fylde og en passe fruktsødme. Vår favoritt til rødt kjøtt er en vin på Malbec druen, til lysere kjøtt fungerer det bra med en Pinot Noir.

Malbec

Pinot Noir

Grill

Sjømat

For de som foretrekker fisk er det lite som slår fersk nygrillet fisk. Da vil det smake godt med en fyldig hvitvin. En fatlagret Chardonnay eller Chenin Blanc fra Sør Afrika vil være utmerket

Stellenrust

Til skalldyr passer en syrlig og mineralsk hvitvin. Det er en mengde valgmuligheter, men hvitviner fra Burgund som for eksempel Chablis er vanligvis godt følge til skalldyr.

Chablis

Når du koser deg med grillmat, er du som regel ute. Det er gjerne sol og varmt, og maten smaker av grill og marinade. Alt dette gjør noe med det du drikker. Vinen smaker mindre. Du bør derfor velge fruktige og aromatiske viner. Server dem gjerne kaldere enn vanlig.

Vann som S.Pellegrino og Acqua Panna bør man drikke rikelig av i sommersolen!

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.