Vin til Skalldyr

Mange forbinder skalldyr med sommer og sol, men det er faktisk slik at skalldyrene smaker aller best om vinteren. Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og skalldyrene får bedre levevilkår i sjøen. Reker og skalldyr er en sikker vinner for mange når de skal kose seg litt ekstra, men hvilken vin skal man velge?

Vi har tatt for oss et utvalg av våre skalldyr favoritter og de mest populære tilberedingsmåtene. Vinvalget vil i stor grad påvirkes av tilbehør og tilberedningsmåte. Vi kommer her med noen gode vintips samt generelle retningslinjer som kan være greit å følge.

 

Reker:

Vinvalget vil til dels avgjøres av hvor mye rekene er saltet. En ung riesling fra Tyskland med en lett restsødme kler rekene godt når de er på den salte siden av skalaen. En Albariño eller Alvarinho som er elegante og aromatiske viner med delikat fruktsødme og finesse passer fint om rekene har et lett saltpreg. Chablis blir aldri feil til reker og passer spesielt godt hvis rekene er milde i saltsmaken.

Blåskjell:

Til blåskjell dampet i hvitvin med urter anbefaler vi en hvitvin med frisk syre og fruktighet, men det går også fint med en tørr rosévin til denne retten, gjerne fra Provence.

Taskekrabbe:

Utfordringen med krabbe er at innmaten i skallet er mye kraftigere enn det sarte kjøttet i klørne. En Riesling med litt sødme er en god kombinasjon her. Chablis er også her et opplagt valg, men den må ikke ha noe eikepreg.

Hummer:

Kun det beste er godt nok til norsk hummer og tilberedningen avgjør valget. Vi foretrekker hummeren naturell og da passer det bra med en elegant Chablis eller en god Champagne:

Kamskjell:

Også her synes vi det er fint at kamskjellet får spille hovedrollen, server gjerne med en Beurre Blanc. Dette gir deg også et bredere vinvalg; Soave, Chenin Blanc, Chablis, Albariño og Vermentino er alle gode alternativer.

God appetitt!

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.